Міграція, безпека, обмін даними: Клименко провів переговори з главами МВС балтійських країн

Міграція, безпека, обмін даними: Клименко провів переговори з главами МВС балтійських країн

Фото
Укрінформ
Глави МВС Латвії, Литви, Естонії та України обговорили у Львові спільну співпрацю у питаннях міграції, роботи прикордонних підрозділів, поліції та захисті населення задля розбудови єдиного європейського простору реагування на виклики, пов’язані з агресією Росії.

Про це під час брифінгу розповів міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передає Укрінформ.

«Сьогоднішня зустріч - це продовження нашої зустрічі у Вільнюсі про спільні обговорення стосовно того, що відбувається у безпековому просторі, і обміном інформації. Ми формуємо єдиний європейський простір реагування на виклики, які в першу чергу нам закидає ворог - Росія. Тому важливо, щоб наша міграційна служба, поліцейські підрозділи, прикордонна служба, підрозділи цивільного захисту мають працювати, як одне ціле», - сказав Клименко.

Він уточнив, що разом з колегами - главами МВС Литви, Латвії та Естонії - Аґне Білотайте, Ріхардсом Козловскісом та Лаурі Ляенеметсом провели переговори про обмін баз даних по злочинцях, використання відповідного обладнання, роботи з цивільного захисту, формування підходів роботи з прикордонною службою. А також про міграції в Європейському Союзі в цілому та про захист українців, які перебувають тимчасово на території ЄС, зокрема у країнах Балтії.

Міграція, безпека, обмін даними: Клименко провів переговори з главами МВС балтійських країн / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

До обговорень також були залучені посли країн Балтії.

Глава МВС України подякував за моральну, фінансову та технічну підтримку, яку Україна отримує від країн Балтії впродовж повномасштабного вторгнення в Росії.

Своєю чергою міністри країн Балтійських країн запевнили, що будуть стояти опліч з Україною до самої перемоги.

«Візит сьогодні до України нам дуже важливий, щоб ми могли побачити усю ситуацію, яка відбувається тут на власні очі та пересвідчитися в тому, що відбувається тут зараз. Ми готові надавати допомогу, але нам разом з тим важливо вчитися з вашого досвіду, бо це буде в нагоді і нашим країнам», - зазначила глава МВС Литви Аґне Білотайте.

Читайте також: У Львові вручили дипломи випускникам вишів ДСНС - їх вітали Клименко і глави МВС трьох країн

Перед робочим засіданням главам МВС Латвії, Литви та Естонії показали за допомогою VR-окулярів, як виглядають Буча, Ізюм та Бахмут з приходом «русского мира».

Вони також відвідали службу 112 у Львові.

Клименко та глави МВС країн Балтії відвідали службу 112 у Львові / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні 13 квітня 426 випускників трьох вишів ДСНС України отримали дипломи. На урочистій події були присутні та привітали випускників глави МВС Литви, Латвії та Естонії, а також Ігор Клименко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-