Президентка Греції - про допомогу Україні: Підтримка Європи має стати вирішальним фактором

Президентка Греції - про допомогу Україні: Підтримка Європи має стати вирішальним фактором

Укрінформ
Президентка Греції Катерина Сакелларопулу в середу під час свого виступу на відкритті щорічного Дельфійського економічного форуму закликала продовжувати підтримувати Україну проти російської агресії.

Про це повідомляє Еkathimerini, передає Укрінформ.

Сакелларопулу заявила, що війна, що триває, не лише є кричущим порушенням Статуту ООН та міжнародного права, але й "залишається серйозною загрозою для європейської безпеки та глобальної стабільності".

"Наша підтримка має залишатися непохитною і своєчасною, слугуючи вирішальним стримуючим фактором проти російської агресії та ревізіонізму", - сказала вона.

Лідерка Греції підкреслила важливість збереження цієї підтримки до досягнення справедливого і тривалого миру з повагою до незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Читайте також: Новий міністр оборони Болгарії закликав прискорити надання військової допомоги Україні

Сакелларопулу високо оцінила швидку і згуртовану реакцію Європейського Союзу на повномасштабне вторгнення Росії в лютому 2022 року. Вона підкреслила активну участь Греції в цих колективних зусиллях щодо практичної підтримки українському народу.

Як повідомляв Укрінформ, президент Володимир Зеленський у зверненні до учасників Дельфійського економічного форуму наголосив, що Україні потрібні системи ППО та бойові літаки, щоб захиститись від російського терору.

Фото: Еkathimerini

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-