Глава МЗС Норвегії не виключає введення військ в Україну в довгостроковій перспективі

Глава МЗС Норвегії не виключає введення військ в Україну в довгостроковій перспективі

Укрінформ
Міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде не став би виключати введення військ в Україну для надання підтримки і проведення навчань у довгостроковій перспективі, хоча наразі союзники цього не планують.

Про це заявив міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде в інтервʼю Європейській правді, повідомляє Укрінформ.

Він зауважив, що ті розмови, які велися на тему потенційного відправлення західних військ в Україну, були насправді не про бойові підрозділи для прямої конфронтації з російськими силами, а про підтримку, навчання, радників тощо.

«Наразі ми не плануємо відправляти війська. Я не думаю, що в багатьох країн є такі плани. Але з іншого боку, в дуже довгостроковій перспективі я не думаю, що ми повинні в принципі щось виключати», – сказав міністр.

Глава МЗС Норвегії також підкреслив, що НАТО хоче підтримувати Україну на тому рівні, щоб Україна досягла успіху, а Росія зазнала поразки.

Читайте також: Глава МЗС Фінляндії: Країнам Заходу не слід виключати можливість введення військ в Україну

«Але ніякого бажання бути безпосередньою стороною у війні немає, тому що це може призвести до світової війни, якої ми бачити не хочемо», – зауважив Еспен Барт Ейде.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний альянс не має жодних планів щодо розгортання військ в Україні, і український уряд не звертався з таким запитом.

Фото: halkinsesikibris.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-