Кулеба закликав Блінкена знайти способи якомога швидше надати додаткові системи Patriot

Кулеба закликав Блінкена знайти способи якомога швидше надати додаткові системи Patriot

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен обговорили негайні заходи у відповідь на ракетний терор Росії та кроки для розблокування американської допомоги.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі X, передає Укрінформ.

«Мені було приємно зустрітися з державним секретарем Ентоні Блінкеном у Брюсселі, щоб висловити свою вдячність Сполученим Штатам за всю їхню допомогу Україні з початку повномасштабної агресії Росії», – зазначив Кулеба.

Глава МЗС зауважив, що поінформував Блінкена про посилення повітряного терору Росії проти українських міст і громад, у тому числі з використанням балістичних ракет, і закликав американських партнерів знайти способи якомога швидше надати додаткові системи протиповітряної оборони Patriot.

«Я вдячний секретарю за те, що він негайно вжив заходів, щоб відповісти взаємністю на цей заклик. Ми також обговорили наступні кроки на найближчі дні та тижні, щоб розблокувати додаткову допомогу США для України», – додав міністр.

Читайте також: Німеччина шукатиме Patriot для України не лише у НАТО, але по всьому світу - Кулеба

Кулеба наголосив, що сьогоднішнє засідання Ради Україна-НАТО продемонструвало, що всі союзники по Альянсу усвідомлюють, наскільки це питання є актуальним, та потребують якнайшвидшого вирішення.

Як повідомлялося, у Брюсселі продовжує роботу Північноатлантична рада на рівні міністрів закордонних справ. Одним з головних питань зустрічі є військова допомога Україні. Сьогодні відбулася зустріч у форматі Ради Україна-НАТО за участю міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-