Зеленський обговорив із делегацією парламенту Естонії підготовку безпекової угоди

Зеленський обговорив із делегацією парламенту Естонії підготовку безпекової угоди

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з делегацією Рійгікогу (парламенту) Естонії на чолі зі спікером Лаурі Хуссаром, яка перебуває з візитом в Україні.

Про це повідомила пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Глава держави назвав цей візит черговим важливим сигналом підтримки України з боку Естонії в протистоянні повномасштабній російській агресії.

«Ми вдячні естонському керівництву й народу, який з нами з першого дня цієї трагедії, якою є повномасштабна війна. Важливо, що у вас чудові відносини з нашим спікером і ви мали серйозний дружній діалог. Ми дуже раді всіх вас бачити в Україні. Дякую», – сказав Президент.

Читайте також: Зеленський: Сьогодні продовжив перезавантаження системи управління нашою державою

Зеленський особливо привітав ініціативу Естонії щодо єдиного внеску партнерів у розмірі 0,25% ВВП на військову допомогу Україні.

Під час зустрічі було відзначено історичну промову Зеленського в Рійгікогу 11 січня 2024 року, обговорено питання подальшої всебічної підтримки України з боку Естонії та інших партнерів, а також нагальні потреби держави у відсічі агресору.

Президент подякував за незмінну підтримку України з боку Естонії на шляху до набуття повноправного членства у Європейському Союзі та НАТО.

Окрему увагу сторони приділили темі використання заморожених російських активів на користь України.

«Для України важливо, що Естонія працює над спрямуванням російських активів на користь захисту та відновлення життя в Україні. Зокрема, парламент Естонії в першому читанні ухвалив законопроєкт», – зауважили в ОП.

Учасники зустрічі також обговорили прогрес у підготовці двосторонньої безпекової угоди на виконання Спільної декларації G7.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Президент Рійгікогу (парламенту) Естонії Лаурі Хуссар обговорили оборонну допомогу й спритягнення Росії до відповідальності за скоєні злочини проти України.

Фото: ОПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-