У МЗС Польщі наголосили на необхідності підготовки з Україною протоколу розбіжностей

У МЗС Польщі наголосили на необхідності підготовки з Україною протоколу розбіжностей

Укрінформ
На зустрічі урядів України і Польщі 28 березня у Варшаві розглядатимуться питання підтримки у військовій сфері, економічної співпраці, а також історичних проблем, при цьому Київ і Варшава мають підготувати протокол розбіжностей.

Про це в інтерв’ю PAP сказав заступник глави МЗС Польщі Анджей Шейна, передає Укрінформ.

«Домінуватимуть справи озброєння та економічні питання, особливо щодо сільського господарства, та вирішення тих питань, які залишаються гострими», - зазначив Шейна.

За його словами, під час переговорів, можливо, порушуватиметься питання членства України в ЄС. Він зауважив, що Київ уже веде поглиблені переговори на цю тему, Варшава охоче допомагатиме в цьому питанні.

Шейна зауважив, що помилкою попереднього уряду була позиція, що між Польщею й Україною немає суперечок. Тож важливим елементом зустрічі у Варшаві має бути підписання протоколу розбіжностей.

«Ми повинні чесно сказати, де можемо допомогти, а де нам потрібно підготувати протокол розбіжностей», - підкреслив заступник міністра.

На його переконання, відносини з Україною мають ґрунтуватися на конкретних діях, щоб відбулося «розмороження польсько-українських відносин, щира розмова». Шейна зауважив, що за попереднього уряду цього не було, натомість спостерігалися лише жести.

Читайте також: У ЄС відклали голосування щодо імпорту української агропродукції - ЗМІ

Заступник міністра вважає, що у відносинах з Україною польський уряд має бути наполегливим. За його словами, це означає, що «коли ми розходимося з певних питань, то чітко та з повагою говоримо про це своєму партнеру».

Він також повідомив, що на зустрічі може порушуватися й історична проблематика. «Нам також потрібно врегулювати деякі історичні питання між Польщею та Україною. Вони не є найважливішими сьогодні, але вони також дозволяють очистити атмосферу в багатьох справах», - наголосив заступник глави польської дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск нещодавно заявив, що до зустрічі українського та польського урядів у Варшаві 28 березня сторони зможуть ухвалити рішення, які задовільнять обидві сторони, зокрема в аграрній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-