Конгрес США може проголосувати за допомогу Україні у квітні - Маккол

Конгрес США може проголосувати за допомогу Україні у квітні - Маккол

Укрінформ
Голова Комітету Палати представників США в закордонних справах республіканець Майкл Маккол заявив, що спікер Майк Джонсон має намір винести голосування законопроєкт, який передбачає допомогу для України після Великодня.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у програмі Face the Nation американського телеканалу CBS News.

«Він (Джонсон – ред.) має намір винести цей (законопроєкт із допомогою для України – ред.) на розгляд після Великодня (31 березня - ред.), і ми працюємо над цим законопроєктом», - сказав Маккол.

На питання журналістки, чи може це статися вже 9 квітня, він відповів, що хотів, би щоб цей законопроєкт проголосували «якомога швидше».

«Ситуація в Україні є дуже важкою. Якщо ми програємо в Україні, як в Афганістані, і дозволимо Путіну заволодіти Україною, Молдовою та Грузією, це послабить США», - додав Маккол.

За його словами, спікер Джонсон розуміє питання нацбезпеки, і він знає, наскільки цей законопроєкт є важливим.

Читайте також: Чому США затримують допомогу Україні: політичні ігри в розпал війни

Як повідомляв Укрінформ, 13 лютого Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у 95 мільярдів доларів, 60 млрд з яких - для Києва.

Тепер документ мають схвалити у Палаті представників, перед тим як його направлять на підпис президенту США Джо Байдену.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-