Україна виграє, якщо Конгрес поєднає пакет допомоги із законом про конфіскацію активів РФ - Макфол

Україна виграє, якщо Конгрес поєднає пакет допомоги із законом про конфіскацію активів РФ - Макфол

Укрінформ
Поєднання в Конгресі США законопроєкту, що передбачає $60 млрд допомоги Україні, із законом щодо конфіскації заморожених активів РФ (REPO) допоможе скорішому ухваленню обох законодавчих ініціатив, необхідних для Києва.

Про це заявив директор Інституту міжнародних досліджень Стенфордського університету, експосол США в Москві Майк Макфол на Київському безпековому форумі, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо закону REPO, це була тривала робота, але зараз ми наблизилися (до її завершення – ред.). Зараз ми близькі до того, щоби Сполучені Штати нарешті зробили те, що ми мали зробити давно – передати російські активи Україні в розумний спосіб, щоби забезпечити підтримку її військових зусиль та відновлення», - зауважив колишній посол.

Читайте також: Стефанішина: На складах США готові пакети військової допомоги Україні, але немає рішення Конгресу

Він також висловив переконання, що для України було би «безпрограшною» ідеєю об’єднання закону REPO із законопроєктом із допомогою Україні, який досі блокують республіканці в нижній палаті.

Макфол прямо звинуватив спікера Палати представників Майка Джонсона в тому, що той виконує волю Дональда Трампа та не виносить документ із $60 млрд допомоги Україні, бо знає, що він буде ухвалений більшістю законодавців. На думку експосла, поєднання цього документа із законопроєктом REPO дозволить республіканцям заявити, що вони також зробили свій внесок у підтримку українців та змусили адміністрацію Байдена робити те, чого вона не хотіла би.

Читайте також: Спікер Джонсон підтвердив обговорення допомоги Україні від США у вигляді позики

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 21-22 березня проходить 16-й Безпековий форум. Цього року його тема «Україна каже світу: переможемо разом!».

Фото: Tom Williams/CQ Roll Call

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-