Україна є не єдиною нацією, чиє право на існування Путін заперечує - Кулеба

Україна є не єдиною нацією, чиє право на існування Путін заперечує - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зауважив, що Росія заперечує право на існування не тільки України, та нагадав про ультиматум російського диктатора Володимира Путіна до НАТО у 2021 році.

Про це глава української дипломатії заявив на брифінгу для іноземних ЗМІ, передає кореспондент Укрінформу.

«Вони хочуть зруйнувати Україну, і ми не маємо жодного сумніву, що, якщо їм це вдасться, вони продовжать і нападуть на країни в Європі чи Центральній Азії, тому що вони керуються експансіоністською логікою й амбіціями. Для тих, хто не вірить, що Москва на це здатна, все дуже просто: Путін хоче відновити вплив Радянського Союзу і російської імперії», – сказав він, додавши, що Україна не єдина нація, чиє право на існування Путін заперечує.

Глава МЗС нагадав про проєкт документа, який Росія поширила в грудні 2021 року. У ньому вона вимагала від НАТО відкотитися до кордонів 1997 року, що збігалося з кордоном колишнього соціалістичного табору, який контролював Радянський Союз. Відтак, Кулеба зберігає впевненість, що плани Путіна сягають набагато більшого: «Настільки далеко, наскільки йому дозволять».

Найефективнішим шляхом запобігти такій ситуації, коли НАТО і країни Центральної Європи мають битися проти російських солдат на своїй території, на думку міністра, є допомога Україні з перемогою над Росією на її території.

Читайте також: Кулеба: Позиція країн Глобального Півдня залежить від наших успіхів на полі бою

Як повідомляв Укрінформ, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок наголошувала, що Європа не може нехтувати імперськими планами Путіна та повинна не допустити його перемоги в Україні.

Напередодні повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, в грудні 2021 року, Кремль висунув ультимативні вимоги відмовитися від політики «відкритих дверей» НАТО та згорнути військову присутність Альянсу в країнах Центральної та Східної Європи.

Фото: ELTA / ANDRIUS UFARTAS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-