Україна продовжує переговори з Китаєм про участь у Глобальному саміті миру

Україна продовжує переговори з Китаєм про участь у Глобальному саміті миру

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що продовжує діалог із Китаєм з метою залучити його до участі в майбутньому Саміті глобального миру у Швейцарії.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Кулеба заявив на онлайн-брифінгу для іноземних ЗМІ.

«Україна та Китай ніколи не мали жодних проблем ні у наших основних питаннях, ні в наших двосторонніх відносинах, тому довіра існує. Головна мирна пропозиція, яка зараз є на столі у світі - це українська мирна формула, запропонована Президентом Зеленським. І ми працюємо над нею, включаючи скликання першого саміту миру», - сказав міністр. За його словами, це було і залишається предметом дискусії з китайськими представниками.

«Для мене очевидно, що, Китай, безумовно, має дуже великий потенціал для того, щоб покласти край цій війні, російській агресії проти України, через особливі відносини, які він має з Росією», - відзначив Кулеба.

Читайте також: В Австрії підтримують Саміт миру, але поки не визначилися з представником

Як передавав Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та глава МЗС Китаю Ван Ї у ході двосторонньої зустрічі обговорили шляхи відновлення справедливого та міцного миру в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-