Стефанчук - на конференції у Відні: Перманентна війна є гнилою основою кремлівського режиму

Стефанчук - на конференції у Відні: Перманентна війна є гнилою основою кремлівського режиму

Укрінформ
Росія розпочала війну проти України з намірами рухатися далі на Захід, оскільки перманентна війна є "гнилою основою кремлівського режиму".

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у своєму виступі на Конференції спікерів Стратегії ЄС щодо Дунайського регіону, яка проходить у вівторок у парламенті Австрії.

"Я вірю, що з кожним днем Європа стає мудрішою і сильнішою. І з кожним днем дедалі більше політиків усвідомлює, що цей виклик є головним і його не вдасться подолати шляхом заморожування або поступок агресору. Росія розпочала цю війну не для того, щоб лише захопити Україну. Її мета - рухатися далі на Захід в різний спосіб. Перманентна війна - гнила основа кремлівського режиму", - підкреслив Стефанчук.

На цьому тлі спікер українського парламенту наголосив, що зміцнення обороноздатності, інтенсифікація оборонного виробництва та нарощування підтримки України – "це інвестиції, які потрібні".

"Стабільне і своєчасне постачання Україні всього спектру озброєнь залишається життєво важливим. Ефективна оборона та ефективні наступальні операції вимагають подальшого постачання зброї дальньої дії, сучасних систем протиповітряної оборони, артилерії, бойових літаків, безпілотників, засобів радіоелектронної боротьби та розвідки. Будівництва фортифікаційних споруд, зміцнення потенціалу нашої оборонної промисловості та розмінування звільнених територій - не менш важливі", - зазначив Стефанчук.

Читайте також: Стефанчук - у Відні: Атаки Росії на дунайські порти слід розглядати як злочини екоциду

Він наголосив, що якщо українська армія матиме такі засоби у достатній кількості та своєчасно, то вона "зможе завдати військової поразки РФ на полі бою і закінчити цю війну".

"Дунай ніколи не буде спокійним, допоки в його водах - сльози і кров українців. Допоки ми спільно не переможемо ворога, який зазіхнув на чужу територію, намагається знищити наше сьогодення і перекреслити майбутнє. Дайте нам сил, і ми повернемо мир у Європу, до якої ми так прагнемо і де нас чекає наша велика європейська родина!" – звернувся голова ВР України до учасників Конференції спікерів Стратегії ЄС щодо Дунайського регіону.

Як повідомляв Укрінформ, 18 березня Стефанчук прибув з робочим візитом до Австрії, де, зокрема, бере участь у конференції спікерів Стратегії ЄС щодо Дунайського регіону.

Фото: Ruslan Stefanchuk, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-