Москва має зазнати стратегічної поразки в Україні - міністр оборони Латвії

Москва має зазнати стратегічної поразки в Україні - міністр оборони Латвії

Укрінформ
Російька Федерація має зазнати стратегічної поразки у війні проти України.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр оборони Латвії Андріс Спрудс, повідомляє VOA.

"Перш за все, прапор має бути жовто-блакитним. Україна бореться за свою свободу. Українці заявили - і рішуче заявили, - що Україна боротиметься доти, доки не виграє війну та не звільнить свої території", - підкреслив Спрудс, відповідаючи на запитання про заклики до мирних переговорів між Києвом та Москвою.

При цьому латвійський міністр зазначив, що для західних країн - усіх членів НАТО - "важливо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно та усіма необхідними засобами".

"Україна сама вирішує, якою буде мирна угода, коли всі території будуть звільнені. РФ повинна зазнати стратегічної поразки в Україні", - зазначив Спрудс.

"У цьому випадку всі за одного, один за всіх, у підтримці України. Безумовно, Україна в майбутньому повинна стати членом ЄС та НАТО", - додав міністр.

Читайте також: РФ залишиться загрозою навіть після кінця правління Путіна - глава МЗС Латвії

Як повідомляв Укрінформ, президент Чеської Республіки Петр Павел на полях Мюнхенської безпекової конференції оголосив, що знайшов близько 800 тис. боєприпасів (500 тис. калібру 155 мм та 300 тис. – 122 мм) у третіх країнах, які члени ЄС могли б закупити для України. Цю ініціативу вже підтримали кільканадцять держав.

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс заявив, що його країна приєднається до ініціативи Чехії з метою закупівлі 800 тисяч артилерійських снарядів для України.

Фото: VOA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-