Росія використовує тему обмінів полоненими для підриву політичної ситуації в Україні - Лубінець

Росія використовує тему обмінів полоненими для підриву політичної ситуації в Україні - Лубінець

Укрінформ
Росія використовує тему обмінів для підриву соціальної та політичної ситуації в Україні, телефонуючи родичам військовополонених та переконуючи їх, ніби це Україна не хоче забирати своїх громадян.

Як передає Укрінформ, про це написав у Телеграмі Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

«РФ використовує тему обмінів для підриву соціальної та політичної ситуації в Україні. Зокрема ми спостерігаємо, що ворог масово почав телефонувати родичам військовополонених та повідомляти, що ми готові повертати вашу рідну людину, а це Україна не хоче забирати. Росіяни спонукають родичів військовополонених на акції, мітинги, переконують перекривати вулиці, блокувати адмінбудівлі, нібито Україну це змусить «проводити» обміни. Проте ніколи Україна не зупиняла обмінні процеси», - наголосив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець під час зустрічі у Чернівцях із родичами українських військовополонених та зниклих безвісти звинуватив російську сторону у затримці обмінних процесів.

Читайте також: Лубінець звернувся до Москалькової через порушення у Криму та РФ релігійних прав українських в'язнів

За інформацією ISW, російські військові продають українських бранців на "чорному ринку" парамілітарним угрупованням, які надалі проводять власні обміни полоненими з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-