США в ООН: Обстріл Одеси та «вибори» РФ на території України пов’язані між собою

США в ООН: Обстріл Одеси та «вибори» РФ на території України пов’язані між собою

Укрінформ
Тактика Росії щодо проведення голосувань на тимчасово окупованих територіях України та жорстокі ракетні обстріли мирних міст України пов’язані між собою тим, що є частинами комплексної стратегії Кремля захопити землі сусідньої держави.

Про це заявила в п’ятницю під час засідання Ради Безпеки ООН постійна представниця США при Організації Лінда Томас-Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я хочу почати із засудження сьогоднішніх російських нищівних ракетних обстрілів Одеси – атак, у результаті яких загинули щонайменше 14 людей (наразі відомо про 20 жертв - Укрінформ) і десятки отримали поранення. Це насильство є необґрунтованим та нерозривно пов’язане з темою, яку ми тут обговорюємо – фіктивними президентськими виборами на тимчасово окупованих територіях України»,- наголосила представниця США.

Вона зауважила, що для тих, хто досі не розуміє справжніх намірів РФ в Україні, існує стара приказка: «Якщо трапилося один раз, то це випадковість, двічі – збіг, а три – закономірність».

У цьому контексті Томас-Грінфілд заявила, що спроба анексії Криму та фіктивний референдум не є випадковістю, а президентські вибори на півострові чотири роки тому не є збігом обставин. Адже обидві ці нелегітимні дії були спричинені спробами Кремля узаконити спробу Путіна захопити землю.

Тож, сьогодні, за її словами, «російська тактика проведення фіктивних виборів на окупованих територіях України насправді стає шаблоном». В той час, як агресія та насильство в Україні доповнює зловмисні наміри РФ.

Дипломат підкреслила, що Сполучені Штати ніколи не визнають претензій РФ на будь-яку суверенну територію України.

«І ми однозначно засуджуємо продовження окупації Росією частини України»,- додала посол.

Читайте також: Україна розповіла в РБ ООН, як Росія маніпулює Радою Безпеки

Вона закликала міжнародну спільноту приєднатися до США в тому, щоби притягти до відповідальності осіб, відповідальних за організацію та проведення фіктивних виборів на ТОТ. Томас-Грінфілд також закликала так званих «спостерігачів на виборах» утримуватися від легітимізації цього процесу: «Будь-яка особа з тих, хто підтримує Кремль, щоби створити хлипку видимість легітимності, є просто пішаком у їхній грі».

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю під час засідання Ради Безпеки ООН щодо спроб Росії провести так звані президентські вибори на тимчасово окупованих територіях України, заступниця генсека ООН Розмарі Дікарло назвала дії Росії неприйнятними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-