Сікорський: Україна має право не бути колонією Росії

Сікорський: Україна має право не бути колонією Росії

Укрінформ
Україна має право не стати російською колонією. Варшава і Гельсінкі підтримують євроінтеграцію України.

Про це під час спільної пресконференції з главою фінської дипломатії Еліною Валтонен заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає Укрінформ із посиланням на PAP.

“Фінляндія не хоче бути російською колонією, як і Польща не хоче, і Україна теж має право не бути російською колонією. Потрібно зробити все, щоб не допустити такої колонізації”,- наголосив Сікорський.

Як запевнив глава польської дипломатії, обидві країни підтримують європейські амбіції України.

МЗС Польщі також повідомило, що під час зустрічі Сікорського з президентом Фінляндії Александром Стуббом обговорювалися підтримка України у багатьох вимірах, двосторонні відносини, наступний саміт НАТО у Вашингтоні.

Як йдеться у спільній статті міністрів закордонних справ Чехії та Польщі Яна Ліпавського і Радослава Сікорського, опублікованій Європейською правдою, кроки міжнародної спільноти на підтримку Збройних сил України та довгострокові інвестиції у безпеку не призведуть до ескалації конфлікту чи «спровокують» російського диктатора Путіна, а допоможуть Україні, створять потужний інструмент стримування.

Читайте також: Польща приєдналася до ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для України - Сікорський

Як повідомляв Укрінформ, 13 березня комітет постійних представників ЄС на рівні послів погодив додаткове фінансування для Європейського фонду миру та створення в рамках цього інструменту спеціалізованого фонду для надання військової допомоги для України в обсязі 5 мільярдів євро впродовж цього року.

Також радник прем'єр-міністра Чехії з питань національної безпеки Томаш Пояр заявив, що боєприпаси, закуплені в країнах, які не є членами ЄС, в рамках чеської ініціативи, можуть прибути в Україну вже у червні.

Фото: weekendfm.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-