Рада закликає світ засудити «вибори» РФ на окупованій території і посилити санкції проти Москви

Рада закликає світ засудити «вибори» РФ на окупованій території і посилити санкції проти Москви

Укрінформ
Верховна Рада звернулася до урядів та парламентів іноземних держав, міжнародних організацій, парламентських асамблей у зв’язку з проведенням Кремлем «виборів президента Російської Федерації» на тимчасово окупованій території України.

Про це повідомив народний депутат з фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він уточнив, що ініціативу підтримали 282 народних депутати.

У відповідній постанові українські парламентарії закликали міжнародних партнерів засудити дії Російської Федерації з організації та проведення так званих «президентських виборів» на тимчасово окупованій території України.

Також депутати наголосили на важливості протидії спробам РФ залучити міжнародних спостерігачів для легітимізації так званих «президентських виборів» на тимчасово окупованій території.

Крім того, ВР закликала посилити санкційний тиск на Росію та застосувати або посилити персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) стосовно посадових осіб і громадян РФ, причетних до організації та проведення незаконних «президентських виборів» на тимчасово окупованій території України.

Читайте також: У Молдові заявили, що РФ у Придністров'ї незаконно друкує бюлетені для «виборів» Путіна

У зверненні міститься і заклик до консолідації зусиль усіх партнерів України для збільшення допомоги Силам безпеки та оборони України шляхом надання необхідної військової допомоги для посилення її оборонних спроможностей та сприяння відновленню територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаного державного кордону.

Окрім того, українські парламентарії закликають партнерів узяти активну участь у реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського та в установчому Глобальному саміті миру.

Як повідомлялося, 15-17 березня у РФ проводитимуть президентські вибори. Російська центральна виборча комісія ухвалила рішення, що голосування на «виборах президента Росії» відбудеться також на тимчасово окупованих територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-