Лідер демократів у Палаті представників закликав ухвалити допомогу Україні до нових канікул

Лідер демократів у Палаті представників закликав ухвалити допомогу Україні до нових канікул

Укрінформ
Лідер демократів у Палаті представників США Гакім Джеффріс закликав спікера Майка Джонсона та республіканців ухвалити законопроєкт з допомогою Україні до 22 березня, поки не почнуться нові канікули у законодавців.

Про це він заявив у середу під час пресбрифінгу в Капітолії, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Годинник цокає, і ми маємо довести до кінця двопартійний законопроєкт щодо питань нацбезпеки – до того, як залишимо місто наступної п’ятниці, 22 березня»,- наголосив лідер демократів.

Інший варіант розвитку подій він назвав «безрозсудним».

Наступний тиждень стане останнім у роботі березневої сесії нижньої палати. З 25 березня конгресмени за графіком матимуть роботу в округах, що неформально вважається для них канікулами.

Читайте також: У Мін’юсті бачать позитивні сигнали з Конгресу США щодо ухвалення допомоги Україні

Заклик Джеффріса – не єдиний, який створює політичний тиск на спікера-республіканця Майка Джонсона, відомого своєю послідовною підтримкою позицій Дональда Трампа. Впливові республіканці в нижній палаті на рівні голів комітетів також неодноразово наголошували на важливості забезпечити допомогу Україні прямо зараз. Крім того, у вівторок президент Польщі Дональд Туск зустрічався з законодавцями, в тому числі зі спікером Джонсоном, щоби закликати їх не гаяти часу із підтримкою України, оскільки потім доведеться платити більше.

Як повідомляв Укрінформ, Демократична меншість у Палаті представників Конгресу США налаштована на підтримку законопроєкту з допомогою України, який надійшов із Сенату, та не погоджується з запропонованим республіканцем Браяном Фіцпатріком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-