Очікуємо затвердження європейськими лідерами рамки переговорів щодо вступу України в ЄС - Зеленський

Очікуємо затвердження європейськими лідерами рамки переговорів щодо вступу України в ЄС - Зеленський

Укрінформ
Очікуємо затвердження європейськими лідерами рамки переговорів щодо вступу України в ЄС.

Про це під час відеозвернення сказав Президент України Володимир Зеленський.

"Провів кілька нарад щодо нашої міжнародної роботи. Перше – Євросоюз. Наступні кроки в напрямку повноправного членства. Вчора Єврокомісія схвалила переговорну рамку. Далі очікуємо рішення європейських лідерів щодо затвердження. І буде важливим і для України, і для всієї європейської спільноти – важливим та сильним сигналом – зробити все для початку переговорів уже під час бельгійського головування в першому півріччі цього року. Це має бути нашим спільним темпом – і України, і сторони Євросоюзу. Маємо чіткий порядок кроків та, впевнений, можемо досягти результату", - сказав Зеленський.

Читайте також: Парламент Франції сказав «так» безпековій угоді з Україною

Окрім цього, як додав глава держави, відбулася стратегічна нарада щодо американського напрямку української політики. Зокрема, про те, як дати більше правильних імпульсів роботі з партнерами та спільному тиску на російську державу протягом року.

"Перемогти тут, в Україні, у цьому протистоянні з російським терором – це питання виживання для демократичних систем, це питання взагалі того, на що здатні демократії", - зазначив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-