Суд призначив Дубінському штраф через тиск на слідство у справі про корупцію

Суд призначив Дубінському штраф через тиск на слідство у справі про корупцію

Укрінформ
Печерський районний суд Києва на підставі матеріалів Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) визнав народного депутата України Олександра Дубінського винним у порушенні вимог закону щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЗК.

Після набрання рішенням законної сили відомості стосовно депутата буде внесено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Крім того, суд зобов’язав його сплатити штраф у розмірі до 6 800 гривень.

Постанова суду може бути оскаржена протягом 10 днів з дня винесення і набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Читайте також: Справу про підробку Дубінським документів для виїзду за кордон передали до суду

Як нагадали в Державному бюро розслідувань, 8 листопада 2023 року працівники НАЗК на підставі матеріалів ДБР вручили народному депутату України протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

За матеріалами слідства Бюро встановлено, що у серпні та жовтні 2023 року народний обранець звернувся до МОЗ України та ДБР з депутатськими зверненнями, у яких порушувались питання, що становлять його приватний інтерес.

"Зокрема, у своїх зверненнях він цікавився розглядом питання щодо видачі йому дозволу на виїзд за кордон, що є предметом кримінальної справи, де депутат виступає фігурантом. Також він намагався тиснути на слідство, вимагаючи ініціювати перевірки керівництва правоохоронних органів, які розслідують кримінальні провадження, в яких депутат виступає як підозрюваний", - зазначили у ДБР.

Своїми діями фігурант порушив вимоги п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України "Про запобігання корупції" (не вчиняти та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів), за що передбачено адміністративну за ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Читайте також: Росія розганятиме фейки про «політичні переслідування» у справі Дубінського - ДБР

У ДБР також нагадали, що у січні поточного року працівники ДБР передали до суду провадження щодо цього депутата за підозрою у службовому підробленні для виїзду за кордон.

"Розслідування схеми незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку продовжується. Вищезгаданому народному депутату повідомлено про підозру в організації незаконного перетину кордону іншою особою", - зауважили в ДБР.

Крім того, у листопаді 2023 року ДБР повідомило йому та іншим учасникам злочинної організації про підозру в державній зраді.

"Тоді працівники ДБР спільно з СБУ викрили злочинну організацію до складу якої входили чинний та колишній народні депутати, помічник одного з них, а також експрокурор. Було встановлено, що за вказівкою російських спецслужб вони організували заходи з дискредитації іміджу України на міжнародній арені для погіршення дипломатичних відносин зі США та ускладнення вступу України до Європейського Союзу та НАТО", - наголосили в ДБР.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2023 року НАЗК склало протоколи про адміністративні правопорушення щодо ряду держслужбовців, зокрема стосовно народного депутата Олександра Дубінського та в.о. голови Конституційного Суду Сергія Головатого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-