Держдеп прокоментував пропозиції надати Україні позику замість прямої допомоги

Держдеп прокоментував пропозиції надати Україні позику замість прямої допомоги

Укрінформ
В адміністрації США не вважають, що надання позик замість прямої допомоги буде прийнятним для України, яка намагається відновити економіку та зменшити залежність від зовнішньої підтримки.

З такою заявою виступив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не вважаємо, що обтяжувати Україну мільярдами доларів зовнішнього боргу, коли вона намагається відродити свою економіку – що, зрештою, є найкращим способом для неї стати на власні ноги та захистити себе без допомоги інших країн – є доречним кроком у нинішній момент», - сказав представник Держдепартаменту.

Таким чином він відповів на прохання прокоментувати заяви окремих політиків у Конгресі США, що надання Україні позики замість безпосередньої підтримки могло б розблокувати продовження допомоги нашій країні.

Читайте також: Білий дім оголосив про виділення Україні нового пакету допомоги на $300 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця експрезидент США Дональд Трамп закликав Конгрес відмовитися від іноземної допомоги іншим країнам, заявивши, що Америка замість прямої підтримки має надавати позики.

Пізніше стало відомо, що група сенаторів від Республіканської партії обговорювала з Трампом його пропозицію. Однак після цього Сенат ухвалив законопроєкт з понад $60 млрд прямої допомоги Україні. Зараз цей документ блокують республіканці в Палаті представників Конгресу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-