Інформація про нібито «відступні» Залужному за відмову від політичних амбіцій є фейком - ЦПД

Інформація про нібито «відступні» Залужному за відмову від політичних амбіцій є фейком - ЦПД

Укрінформ
Інформація про нібито отримання колишнім головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним 53 млн доларів «відступних» за відмову від політичних амбіцій є фейковою.

Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Вказаний фейк ворожі телеграм-канали поширюють із посиланням на нібито публікацію BBC. Першоджерелом цього «викриття» є буцімто журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв.

«Насправді інформація про «відступні» В. Залужному є фейком, як і так званий сюжет ВВС, який відсутній на офіційних сторінках видання. Крім цього, сам журналіст-розслідувач Bellingcat також спростував цю «новину», назвавши її «дешевим фейком», - зауважили в ЦПД.

Читайте також: У Сумській ОВА спростували фейк росіян про «наступ» на область

У Центрі протидії дезінформації застерігають: цим вкидом ворог намагається дискредитувати колишнього головнокомандувача ЗСУ та українську владу.

Поширюють такі фейки від імені авторитетних іноземних медіа російські пропагандисти задля того, щоб надати їм більшої достовірності.

Як повідомляв Укрінформ, ЦПД попереджає про ймовірну хвилю фейків щодо «нового наступу» на Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-