«Підтримуємо на всі 100 відсотків»: у бундесвері обіцяють подальшу допомогу Україні

«Підтримуємо на всі 100 відсотків»: у бундесвері обіцяють подальшу допомогу Україні

Укрінформ
Німецька армія попри брак техніки і персоналу здатна разом з партнерами надійно захистити країну й НАТО, а також готова продовжувати допомагати Україні.

Про це йдеться у річному звіті, який представила 12 березня уповноважена Бундестагу в справах бундесверу Ева Хегль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами уповноваженої, бундесвер має дефіцит танків і зенітних систем, боєприпасів та запчастин, санітарних матеріалів тощо. За останні 2 роки, протягом яких Німеччина надає підтримку Україні, «необхідного армійського матеріалу стало ще менше». Крім того, Хегль нагадала, що торік інструктори бундесверу підготували в Німеччині 10 тисяч українських солдатів, - за її словами, це велике навантаження.

Водночас у німецьких військових є повне розуміння необхідності підтримувати Україну. «Всі наші солдати абсолютно чітко усвідомлюють необхідність підтримати Україну всім, чого вона потребує, і вони бачать це як свою місію, її підтримують на всі 100 відсотків», - запевнила Хегль.

Читайте також: Бербок і Кемерон обговорили питання далекобійних ракет для України

За її словами, бундесвер змушений виконувати надто багато завдань, що створює для військових стресову ситуацію, та запропонувала скоротити навантаження.

Вона констатувала при цьому, що «бундесвер старіє і скорочується». За її даними, на кінець 2023 року службу в бундесвері проходило 181 514 осіб, що на понад півтори тисячі менше, ніж роком раніше. При цьому планується збільшення до 2031 року чисельності особового складу до 203 тисяч, що потребує значних інвестицій.

Та попри всі виклики, як заявила Хегль, «бундесвер у змозі забезпечити разом зі союзниками захист країни та Альянсу, це не викликає сумніву, але він потребує зміцнення боєздатності, більше персоналу, матеріалів та покращення інфраструктури».

Ева Хегль обіймає посаду уповноваженого з 2020 року.

Фото: DBT/ Thomas Köhler/ photothek

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-