Білий дім: Доводиться шукати додаткові можливості для підтримки України

Білий дім: Доводиться шукати додаткові можливості для підтримки України

Укрінформ
Влада Сполучених Штатів мусить шукати додаткові варіанти, щоб забезпечити подальшу допомогу Україні у протистоянні російській агресії.

Про це в інтерв’ю «Голосу Америки» розповів радник Білого дому з питань комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі, повідомляє Укрінформ.

«Чи розглядаємо ми варіанти? Абсолютно. Ми мусимо, враховуючи ситуацію на місці, особливо на сході (України – ред.)», - сказав представник адміністрації США.

Він наголосив, що американська сторона завжди працювала над пошуком додаткових можливостей, які можна використати для допомоги Україні.

«Але якими б вони не були, вони не будуть такими ж добрими, як запит на додаткове фінансування (законопроєкт, який містить понад $60 млрд на підтримку України – ред.). Його нічим не можна замінити», - пояснив Кірбі.

Читайте також: Байден говоритиме про допомогу Україні у зверненні до Конгресу - Білий дім

За його словами, від ухвалення цього документа виграє й національна безпека США, адже ситуація на європейському континенті змінилася.

«Якщо ми просто облишимо це і дозволимо Путіну завоювати Україну - чого він все ще прагне, - тоді він опиниться на порозі НАТО», - застеріг радник Білого дому.

Читайте також: Білий дім: Путін має вигоду від зволікання Конгресу з підтримкою України

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США висловила тверду впевненість, що союзники й партнери України зберігають єдність в питанні її підтримки в умовах агресії РФ, і це підтверджується спільними діями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-