У Лондоні Зеленська зустрілася із Сунаком та його дружиною

У Лондоні Зеленська зустрілася із Сунаком та його дружиною

Фото
Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська зустрілася з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком і його дружиною Акшатою Мурті.

Про це вона розповіла у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Рада нашій дружбі й новій зустрічі з паном Ріші Сунаком і його дружиною Акшатою Мурті. Подякувала їй і пану Премʼєр-міністру за всю їхню підтримку, зокрема за черговий пакет гуманітарної допомоги від британського уряду», - написала Зеленська.

Вона розповіла, що після 6 тисяч російських обстрілів, які Україна пережила торік, перед нами постала потреба у відновленні кожної сьомої школи, понад 1500 медзакладів і в постійній підтримці для людей - гуманітарній, медичній, психологічній, тому допомога партнерів є надзвичайно важливою.

Перша леді також зазначила, що Британія дбає, як і Україна, про ментальне здоров'я своїх громадян, і минулого травня дружина британського прем'єр-міністра започаткувала ініціативу «Lessons at 10». «Щотижня вона запрошує на Даунінг-стріт 10 юних британців задля спільної дискусії про творчість, науку, життя. Ця ініціатива, що надихає, надзвичайно важлива для моєї колеги, адже завдяки їй вона найкраще відчуває потреби дітей своєї країни», - підкреслила Зеленська.

Вона також висловила вдячність Мурті за участь у минулорічному Саміті перших леді та джентльменів, присвяченому ментальному здоров’ю. За її словами, тоді нам вдалось укласти 25 медичних партнерств між клініками України та світу, зокрема й Великої Британії.

Читайте також: Міністр оборони Британії закликав політиків США підтримати Україну

«Вже готуємося до нового саміту, який також обов’язково принесе нову підтримку Україні, а відтак, за влучним зауваженням пана Сунака, і всьому світові», - підсумувала Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, у ході візиту до Лондона Зеленська провела зустрічі із главою МЗС Великої Британії Девідом Кемероном, міністром з питань охорони здоров’я і соціального захисту Вікторією Аткінс та королевою Каміллою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-