У Парижі міністри європейських країн обговорять питання щодо України й Молдови

У Парижі міністри європейських країн обговорять питання щодо України й Молдови

Укрінформ
Міністри закордонних справ та збройних сил країн Європи за кілька днів зустрінуться в Парижі, щоб обговорити конкретний прогрес у питанні допомоги України та захист Молдови, якій загрожує дестабілізація з боку Росії.

Про це повідомив речник МЗС Франції Крістоф Лемуан на брифінгу, не назвавши конкретної дати, передає кореспондент Укрінформу.

«Міністри проведуть наступну зустріч упродовж наступних кількох днів з метою посилення підтримки України для досягнення конкретного прогресу в різних питаннях, порушених 26 лютого. Мета - зробити більше і по-іншому для України», - уточнив речник французького дипломатичного відомства.

Він нагадав, що під час зустрічі в Парижі, організованої президентом Франції, було досягнуто домовленості щодо спільних дій у кількох сферах, серед них «захист країн, яким безпосередньо загрожує російський наступ в Україні, зокрема Молдови, та здатність підтримати Україну на її кордоні з Білоруссю невійськовими силами та операціями з розмінування».

Читайте також: Євросоюз наклав санкції на причетних до спроб дестабілізації в Молдові

У французькому МЗС також заявили, що з «великою увагою стежать за останніми подіями в Молдові. Заклик до так званого захисту Москвою сепаратистів є знайомим сценарієм». Франція нагадала, що уклала з Молдовою оборонну угоду.

«Це угода, яку ми будемо поважати в повному обсязі, виходячи за рамки оборонних питань, наша підтримка Молдови не обмежується питаннями оборони, ми мобілізували міжнародну спільноту на підтримку Молдови, очоливши разом з Німеччиною і Румунією платформу підтримки Молдови», - уточнив речник дипломатичного відомства.

Читайте також: Посли ЄС погодили мандат на продовження «торговельного безвізу» з Україною й Молдовою

Водночас він назвав «обурливими» словесні атаки російської влади на Францію. «Напади і спроби дестабілізації Росією європейського континенту вимагають від нас посилення підтримки України, а також усіх можливих дій, щоб перешкодити Росії перемогти у війні, за яку вона несе повну відповідальність», - заявили в МЗС Франції.

Як повідомлялося, в понеділок, 26 лютого, після міжнародної зустрічі в Парижі Макрон зробив низку важливих заяв, зокрема, щодо перспективи участі європейських військ у війні в Україні, а також про створення коаліції далекобійної зброї та закупівлю снарядів для України на зовнішніх ринках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-