Кулеба обговорив із французьким колегою подальші кроки на підтримку України

Кулеба обговорив із французьким колегою подальші кроки на підтримку України

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поспілкувався зі своїм французьким колегою Стефаном Сежуре. У ході телефонної розмови глави МЗС обговорили подальші кроки з підтримки України.

Про це Кулеба повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

Сежуре поінформував Кулебу про результати нещодавнього саміту з підтримки України в Парижі, вони обговорили наступні кроки у цьому напрямку.

«Я привітав ухвалення рішення, яке призведе до збільшення поставок артилерійських боєприпасів в Україну та формування коаліції дальньої дії. Важливо, що після ініціативи Франції інші партнери почали шукати нові рішення для посилення України», - йдеться у повідомленні глави українського МЗС.

Кулеба зауважив, що Україні для забезпечення перемоги потрібні швидкі рішення, а сама перемога забезпечить європейську та євроатлантичну безпеку.

Читайте також: Зеленський прокоментував ініціативу Макрона щодо відправлення західних військ в Україну

Як повідомляв Укрінформ, у Парижі в понеділок відбувся саміт на підтримку України, який провів президент Франції Емманюель Макрон за участі кількох глав держав та урядів.

Результатом стратегічної зустрічі лідерів країн в Парижі стало створення коаліції для завдання далекобійних ракетних ударів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-