Кулеба - про безпекову угоду зі США: Спочатку гроші, потім підписання

Кулеба - про безпекову угоду зі США: Спочатку гроші, потім підписання

Відео
Укрінформ
Україна чекає від США насамперед ухвалення рішення щодо розблокування допомоги, а після цього може бути підписана двостороння безпекова угода.

Про це міністр закордонних справ України заявив в інтерв'ю "Голосу Америки", передає Укрінформ.

Він зазначив, що Україна чує від США багато сигналів на всіх рівнях щодо розблокування допомоги Україні, однак настав час перейти від сигналів до конкретних рішень.

"Ввечері - стільці, зранку - гроші...Тобто спочатку гроші, потім підписання. Ці угоди дуже конкретні - там прописуються суми, прописуються конкретні речі, над якими працюватимуть учасники цієї угоди. США зможуть укласти цю угоду, коли в них буде чітке розуміння, який ресурс є в їхньому розпорядженні. Ось така логіка. Але ми не маємо жодних сумнівів, що така угода буде підписана зі Сполученими Штатами Америки», - підкреслив Кулеба.

Він наголосив, що безпекові угоди, які Україна укладає з партнерами, є безпрецедентними чіткими інструментами, де країни беруть на себе зобов’язання, чим саме вони допомагатимуть нашій країні.

Читайте також: США на два роки продовжили перебування українців за гуманітарними паролями

«Це не альтернатива НАТО - це працює на шляху України до НАТО. І треба дуже чітко всім пам’ятати – ми не погодимося на жодні альтернативи", - зауважив глава української дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, спікер Палати представників США Майк Джонсон після зустрічі з президентом США Джо Байденом у Білому домі у вівторок заявив, що питання кордону з Мексикою та уникнення «шатдауну» необхідно вирішити перед тим, як ухвалювати зовнішню допомогу.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-