Канада цьогоріч виділить понад $2 мільярди допомоги Україні

Канада цьогоріч виділить понад $2 мільярди допомоги Україні

Укрінформ
Канада у 2024 році виділить понад 3 мільярди канадських доларів (понад $2,2 мільярда) макрофінансової та оборонної допомоги Україні.

Як передає Укрінформ, про це Президент України Володимир Зеленський повідомив у Фейсбуці.

«Ми з премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Канадою. Документ передбачає виділення Канадою у 2024 році понад 3 млрд канадських доларів макрофінансової та оборонної допомоги Україні», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Україна підписала безпекові угоди з Італією і Канадою

Президент України висловив вдячність Трюдо та всім канадцям.

«Ви разом з Україною з перших днів повномасштабної війни. Це дуже цінно для нас», - наголосив Зеленський.

У пресслужбі Президента поінформували, що підписана лідерами Угода про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Канадою започатковує стратегічне безпекове партнерство між країнами, яке визначає сфери для посилення двосторонньої співпраці в різних галузях, включно з обороною, стабільністю та стійкістю.

Документ підтверджує підтримку з боку Канади майбутнього членства України в НАТО, зокрема шляхом сприяння реформам та сумісності Сил безпеки й оборони України з Альянсом.

Угода фіксує механізм 24-годинного екстреного реагування у разі повторної військової агресії проти України, а також передбачає допомогу Києву у зміцненні власних спроможностей для належного реагування на можливу ескалацію агресії з боку РФ.

Документ чинний протягом десяти років з дати його підписання й передбачає можливість перегляду партнерами у разі вступу України до НАТО до завершення строку його дії.

Під час зустрічі Зеленський і Трюдо також обговорили надання нових систем ППО, виробництво й передачу в межах багаторічної програми допомоги Україні бронетехніки, необхідної для захисту українських воїнів та їх медичної евакуації.

Президент подякував за внесок Канади в забезпечення українських Сил оборони дронами, бронетехнікою, боєприпасами, за допомогу в розбудові інфраструктури для F-16.

Як повідомляв Укрінформ, Трюдо заявив, що Україна у війні проти Росії захищає норми і правила, які після Другої світової війни погодив увесь світ, і вона переможе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-