Після невдалої спроби захопити Київ РФ зазнала багатьох стратегічних поразок - прем’єр Бельгії

Після невдалої спроби захопити Київ РФ зазнала багатьох стратегічних поразок - прем’єр Бельгії

Укрінформ
Росія після невдалої спроби захопити Київ два роки тому, зазнавала однієї стратегічної поразки за другою.

Про це заявив прем’єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо під час заходів у Гостомелі з нагоди другої річниці російського вторгнення, де у цей день зібралися західні лідери, передає Укрінформ.

«Російська поразка у Гостомелі була початком кінця російської спроби захопити Київ. Війна, яку розпочала РФ проти України, багато що змінила в Україні і по всьому світові. Росія зазнавала однієї стратегічної поразки за другою», - сказав Де Кроо.

У цьому контексті він зауважив, що НАТО збільшило свою ефективність і знову перетворилося на центр колективної безпеки у Європі. Фінляндія, а згодом і Швеція істотно посилили східні фланги Альянсу. Російський Чорноморський флот був знищений, а також виявилося, що російська зброя не може протистояти західній.

Читайте також: Відбудова і заморожені російські активи: Україна та Бельгія обговорили співпрацю

«Але все це не сталося б, якби не відбулися такі важливі битви тут, у Гостомелі, які дали змогу Україні продовжувати боротьбу. Я тут, щоб віддати шану мужнім оборонцям, всім тим, хто віддав своє життя заради волі і безпеки України та всіх нас», - зазначив Прем’єр-міністр Бельгії, завершивши свій виступ словами «Слава Україні».

Як повідомлялося, прем'єр-міністри Італії, Канади та Бельгії Джорджія Мелоні, Джастін Трюдо, Александер Де Кроо, а також президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прибули до Києва 24 лютого, щоб продемонструвати солідарність з Україною у другу річницю повномасштабного російського вторгнення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-