Українці вже 730 днів показують світу, що означає вірити у свободу та власну націю - Мелоні

Українці вже 730 днів показують світу, що означає вірити у свободу та власну націю - Мелоні

Укрінформ
Українці протягом 730 днів від початку повномасштабного вторгнення Росії нагадують світові, що означає вірити у свободу та власну націю.

Про це заявила прем’єрка Італії Джорджія Мелоні під час заходів у Гостомелі з нагоди другої річниці російського вторгнення, де у цей день зібралися західні лідери, передає Укрінформ.

Мелоні зазначила, що аеропорт Гостомель - це місце, де була написала перша сторінка боротьби України за вільне майбутнє.

«Відтоді минуло вже 730 днів, і протягом цих 730 днів українці нагадують нам, що значить вірити у свободу та власну націю… 730 днів українці показують всьому світові, що ніякої допомоги не вистачило б, якби не було людей, сповнених рішучості боротися», - підкреслила Мелоні.

Вона додала, що західні лідери зібралися сьогодні в Гостомелі, щоб сказати «Дякую» всім чоловікам та жінкам, які два роки тому не втекли, а почали боротися за себе, за свої сім’ї, за те, що для них є найдорожчим.

Читайте також: Країни НАТО мають зберігати єдність щодо України - Мелоні

«Європа, Захід тут, щоб віддати шану любові, адже насправді захисники України захистили те, що вони люблять, і захистили нас. І ми маємо сказати, що це земля, яку ми теж маємо захищати», - наголосила глава італійського уряду.

Як повідомлялося, прем'єр-міністри Італії, Канади та Бельгії Джорджія Мелоні, Джастін Трюдо, Александер Де Кроо, а також президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прибули до Києва 24 лютого, щоб продемонструвати солідарність з Україною у другу річницю повномасштабного російського вторгнення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-