Делегація сенаторів закликає Джонсона поставити на голосування допомогу Україні

Делегація сенаторів закликає Джонсона поставити на голосування допомогу Україні

Фото
Укрінформ
Делегація Сенату Сполучених Штатів закликає спікера Палати представників США Майка Джонсона поставити на голосування законопроєкт із зовнішньою підтримкою, щоб допомогти Україні.

Про це заявив голова делегації сенаторів США Чак Шумер (демократ, штат Нью-Йорк) у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Америка має знати, спікер Джонсон, республіканці Палати представників повинні знати, що без допомоги Україна програє війну. З іншого боку,... якщо Україна отримає допомогу, вона виграє війну», - сказав він.

Шумер підкреслив, що якщо Америка відвернеться від України, це матиме наслідки на десятиліття та означатиме програш у дипломатичному, політичному, економічному та військовому планах. Сенатор додав, що його делегації розповідали, що якби в Авдіївці було більше доступної зброї і боєприпасів, то результат був би іншим.

За підсумками зустрічей голова делегації зауважив, що Україна потребує ППО, засобів дистанційного розмінування та далекобійних боєприпасів, що буде доступно у додатковому пакеті, який був проголосований у Сенаті і чекає на рішення в Палаті представників.

Читайте також: Конгресмен Вілсон впевнений, що питання допомоги Україні вирішать у березні

«Ми тут, щоб говорити безпосередньо зі спікером Джонсоном. Ми зробимо все можливе, щоб розповісти йому, чого ми навчилися, і відверто тиснути на нього, щоб він чинив правильно. Ми скажемо Джонсону, що тягар історії лежить на його плечах, і якщо він відвернеться від історії, то шкодуватиме про це в наступні роки. Ми тут, щоб сказати спікеру Джонсону, приїжджайте до України», - сказав Шумер.

Делегація сенаторів закликає Джонсона поставити на голосування допомогу Україні / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський повідомив про зустріч із американськими сенаторами, назвавши їхній візит до України серйозним меседжем з боку Сполучених Штатів.

Адміністрація США на всіх рівнях послідовно закликає Палату представників негайно забезпечити надання Україні допомоги, ухваливши законопроєкт із зовнішньою підтримкою, який минулого тижня підтримав Сенат США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-