Прем’єр-міністри України та Данії зустрілися у Львові

Прем’єр-міністри України та Данії зустрілися у Львові

Фото, відео
Укрінформ
Прем’єр-міністри України Денис Шмигаль і Данії Метте Фредеріксен зустрілися у Львові та обговорили імплементацію реформ, інтеграцію в ЄС та продовження підтримки.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Фейсбуці.

"Надзвичайно важливий візит Прем’єр-міністерки Данії Метте Фредеріксен в Україну. З Президентом України Володимиром Зеленським була підписана Угода про співробітництво у сфері безпеки. Подякував за це рішення під час нашої особистої зустрічі. Данія стала першою країною поза G7, з якою Україна підписала безпекові гарантії. Великий крок у нашій спільній історії", - зазначив Шмигаль.

Він та Фредеріксен обговорили імплементацію реформ, інтеграцію в ЄС та продовження підтримки. "Маємо чудовий приклад допомоги Данії у відновленні Миколаєва. Цінуємо цю співпрацю", - зауважив Шмигаль.

Він запропонував Данії організувати конференцію для налагодження діалогу між бізнесами країн.

"Певен, це принесе ще більше перспективних проєктів та ще більше користі обом державам", - додав Шмигаль.

Читайте також: Саме Данія відіграла ключову роль у розблокуванні рішення про F-16 для України - Зеленський

Зауважимо, представники урядів України і Данії провели зустріч у Львові. Відео із зустрічі Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль опублікував у Телеграм.

Відео: Телеграм-канал Прем‘єр-міністра України

"Нова глава для відносин України та Данії. Вдячні данському уряду та Прем'єр-міністерці Метте Фредеріксен за надання безпекових гарантій для нашої держави", – зазначив Шмигаль.

Також він висловив вдячність данським колегам за підготовку українських пілотів і інженерів на винищувачах F-16. "Розраховуємо, що вже невдовзі ці літаки оборонятимуть українське небо", – підкреслив прем‘єр-міністр України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і прем‘єр-міністр Данії Метте Фредеріксен підписали у Львові Угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Фото: Фейсбук Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-