Саме Данія відіграла ключову роль у розблокуванні рішення про F-16 для України - Зеленський

Саме Данія відіграла ключову роль у розблокуванні рішення про F-16 для України - Зеленський

Відео
Укрінформ
Саме Данія відіграла ключову роль у розблокуванні рішення про постачання винищувачів F-16 для України, і наша держава вдячна за "кожен з проявів данської підтримки".

Про це Президент Володимир Зеленський заявив на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми в Україні пишаємося відносинами з Данією, які були досягнуті завдяки, зокрема, твоєму лідерству, Меттен. Україна вдячна за кожен з проявів данської підтримки для нашої держави, для наших людей, для міжнародного права. Разом - Україна та Данія - ми дійсно змогли дати і нашим країнам, і усій нашій Європі нові безпекові перспективи”, - сказав Зеленський.

Глава Української держави висловив подяку данському суспільству “за таку постійну, щоденну потужну підтримку, за таке, відповідно, відношення до України і українців”.

“Я хочу нагадати, що саме Данія відіграла ключову роль у розблокуванні рішення про F-16 для України. Метте, пані прем’єр-міністр, я дякую тобі особисто. Ми працюємо зараз над тим, щоб українські F-16 почали реально захищати українське небо. І сьогодні є і новий оборонний пакет від Данії, і це, до речі, вже п’ятнадцятий: боєприпаси, дрони й інша зброя, які очікують наші воїни”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський про очікування першої партії F-16: Цього року наші Повітряні сили стануть сильніші

Також він згадав про співпрацю України і Данії у напрямку відбудови.

“Я вдячний Данії за цю роботу, передусім - у Миколаєві і Миколаївській області. І це приклад для багатьох інших країн”, - сказав Зеленський.

Окрім того, Президент відзначив започаткування програми експортного фінансування через спеціальний інвестиційний фонд Данії для підтримки постачання в Україну, зокрема, обладнання.

“Це те, що дійсно допомагає. Чим більше спільних результатів ми досягнемо, тим більшою, очевидно, буде нездатність Росії досягти її агресивних цілей”, - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Україна і Данія підписали безпекову угоду (повний текст)

Окрім того, він подякував Данії за спільну роботу щодо Формули миру.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський зустрівся з прем‘єр-міністром Данії Метте Фредеріксен у Львові.

Фото Анастасії Смольєнко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-