Україна і Данія підписали безпекову угоду - Зеленський

Україна і Данія підписали безпекову угоду - Зеленський

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський і прем‘єр-міністр Данії Метте Фредеріксен підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Про це глава Української держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Сьогодні (23 лютого – ред.) ми з прем’єр-міністеркою Метте Фредеріксен підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Данією та Україною", – зазначив Зеленський.

Президент відзначив, що це – сильний документ, який підтверджує непохитну підтримку Данією українського народу. Зокрема на суму щонайменше 1,8 мільярда євро в 2024 році. За його словами, Данія також підтримуватиме зусилля із забезпечення цілісного потенціалу F-16 через авіаційну коаліцію: надання Україні винищувачів, боєприпасів, тренажерів, навчання, обслуговування.

Читайте також: Зеленський про очікування першої партії F-16: Цього року наші Повітряні сили стануть сильніші

"Продовжуємо роботу над новою архітектурою безпеки для нашої держави. Дякуємо Данії за солідарність із нашим народом. Дякуємо за допомогу!" – наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський зустрівся із прем‘єр-міністром Данії Метте Фредеріксен у Львові.

На виконання домовленостей вільнюського саміту НАТО Україна укладає двосторонні безпекові угоди із країнами-членами Альянсу. Наразі укладено чотири угоди – із Великою Британією, Францією, Німеччиною і Данією.

Фото, відео: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-