Україна вже 10 років протидіє агресії РФ і закликає світ продовжити підтримку

Україна вже 10 років протидіє агресії РФ і закликає світ продовжити підтримку

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ закликало партнерів продовжити рішучу підтримку Україну задля забезпечення української перемоги над російською агресією.

Про це йдеться у заяві МЗС України до десятої річниці початку агресії РФ та других роковин російського повномасштабного вторгнення в Україну, передає Укрінформ. 

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що цими днями Україна згадує про дати початку трагічних подій, які не лише змінили новітню історію держави, але й вплинули на історію всього європейського континенту та світу.

«Україна ніколи не скориться агресору. Лише повне відновлення територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів забезпечить мир та стабільність в Європі та світі… Ми закликаємо наших партнерів продовжити рішучу підтримку Україну задля забезпечення української перемоги над російською агресією», - заявили у МЗС.

У відомстві додали, що це, насамперед, передбачає термінове постачання українським захисникам нових пакетів зброї та боєприпасів, ухвалення рішень про подальше фінансування програм підтримки, налагодження спільного оборонного виробництва, передачу російських заморожених активів.

Читайте також: Сьогодні, як і 10 років тому на Майдані, свобода є стимулом для українців боротися - Зеленський

У МЗС зазначили, що в України є розуміння необхідності створення нової системи міжнародної безпеки, яка ефективно відповідала би на загрози та виклики сьогодення.

«Ми впевнені, що нашими спільними з партнерами зусиллями ми забезпечимо втілення Формули миру Президента України Володимира Зеленського як єдиного ефективного плану задля відновлення всеохоплюючого, справедливого та сталого миру в Україні та безпеки для всього світу… Переконані, що спільними зусиллями ми зможемо досягти повного відновлення територіальної цілісності і миру в Україні та Європі загалом», - акцентували у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: 10 фактів про російсько-українську війну

Як повідомлялося, 20 лютого 2014 року російські війська без знаків розрізнення здійснили операцію військового вторгнення на територію Криму з метою анексії Кримського півострова від України та окупації його Росією. Захоплення півострова стала першою частиною збройного конфлікту між Росією та Україною. Після окупації Криму Росія розпочала війну на сході України.

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Наразі триває 727-й день російсько-української війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-