Зеленський подякував Швеції за новий пакет допомоги та за приєднання до морської коаліції

Зеленський подякував Швеції за новий пакет допомоги та за приєднання до морської коаліції

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував Швеції за новий пакет військової допомоги на понад 680 млн доларів.

Про це глава держави написав у мережі Х, передає Укрінформ.

"Я вдячний Швеції та особисто Прем’єр-міністру Ульфу Крістерссону за найбільший на сьогодні пакет оборонної допомоги на загальну суму 683 млн дол., а також за приєднання до морської коаліції. Артилерійські боєприпаси, засоби протиповітряної оборони, гранатомети, бойові катери, бронемашини та інші засоби відповідають найбільш нагальним потребам наших воїнів на передовій", – зазначив Президент.

Він також висловив вдячність Швеції за реалізацію спільних домовленостей. "Завдяки підтримці Швеції ми змогли врятувати тисячі життів, захищаємо спільні цінності та нашу Європу", – підкреслив Зеленський.

Президент нагадав, що загальна оборонна підтримка Швеції вже сягнула майже 3 млрд дол. За його словами, це значний внесок у стійкість України перед обличчям російської агресії та потужна інвестиція у збереження миру й свободи у Європі.

Міністр оборони Рустем Умєров також подякував Швеції за рішення надати Україні військову допомогу.

«Я вдячний міністру Полу Йонсону і всьому шведському народу за підтримку. Разом ми виженемо ворога з нашої землі», — написав Умєров у соцмережі Х.

Читайте також: У США представили ще один законопроєкт про допомогу Україні

Як повідомляв Укрінформ, Швеція надасть Україні новий пакет військової допомоги на суму 7,1 млрд шведських крон (близько 683 млн дол.). Цей 15-й пакет стане найбільшим з тих, що Швеція надала Україні від початку повномасштабного вторгнення Росії.

До пакету увійдуть, зокрема, 155-мм артилерійські снаряди, гранатомети, система протиповітряної оборони RBS 70, протитанкові ракети (ПТРК), ручні гранати та гранатомети Grg m/48. Швеція також надасть медичні матеріали та фінансову допомогу фондам для закупівлі додаткового озброєння для України.

Крім того, Швеція передасть 10 бойових катерів CB 90 (Combat Boat 90), 20 групових катерів та підводне озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-