Мюнхенська конференція була дуже результативною для України - Президент

Мюнхенська конференція була дуже результативною для України - Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський назвав дуже результативною участь України у цьогорічній Мюнхенській безпековій конференції.

Про це він заявив у своєму вечірньому зверненні, передає Укрінформ.

"Мюнхенська безпекова конференція. Дуже результативна участь цього року. Наш український погляд на світовий порядок денний був підтриманий партнерами", - сказав Зеленський.

Відео: ОП

Він зазначив, що в рамках конференції провів перемовини з лідерами Данії, Нідерландів, Чехії – "маємо рішення про додаткову підтримку". Розмову із лідером Азербайджану Зеленський назвав продуктивною та такою, яка може зміцнити весь регіон.

Окремо Зеленський наголосив на розмовах із Президентом США Джо Байденом, віцепрезиденткою США Камалою Гарріс та представниками обох партій, обох палат американського Конгресу. Так, із Байденом обговорили ситуацію в Авдіївці та необхідність продовження принципової та достатньої підтримки України.

Читайте також: Зеленський - про безпекові гарантії: Три угоди є, була розмова ще із кількома країнами

Крім того, Зеленський зустрівся з Прем’єр-міністром Бангладеш, із Президентом Гватемали.

Як повідомлялося, Мюнхенська безпекова конференція була заснована у 1963 році як платформа, де близько 60 учасників із західного блоку обговорювали питання безпекової політики після завершення холодної війни. Ідеєю заснування конференції було прагнення запобігти новій великій війні та сприяти розв’язанню регіональних конфліктів. З 1999 року вона стала найбільшим таким незалежним форумом у світі, який збирає щороку до 600 учасників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-