Байден запевнив, що не припинить боротися за продовження допомоги для України

Байден запевнив, що не припинить боротися за продовження допомоги для України

Укрінформ
Президент США заявив, що докладе всіх зусиль, аби Конгрес ухвалив допомогу для України, висловивши упевненість, що зрештою це вдасться зробити.

Про це Джо Байден сказав журналістам після телефонної розмови з Володимиром Зеленським, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні я розмовляв із Зеленським, аби висловити йому впевненість, що ми отримаємо ці гроші (на підтримку України – ред.)», - заявив американський лідер.

Він підкреслив, що на карту поставлено дуже багато, і водночас указав на вирішальну роль НАТО в цьому питанні.

Читайте також: Байден обурений діями конгресменів, які пішли на канікули без ухвалення допомоги Україні

Байден відзначив, що українці продовжують мужньо й героїчно відстоювати свою країну. І назвав «абсурдним та неетичним» рішення Палати представників піти на канікули в той час, коли допомога для України стала життєво необхідною.

«Тому я боротимуся, щоб отримати для них боєприпаси, які їм потрібні», - наголосив президент США.

Читайте також: США продовжать підтримувати Україну зброєю і ресурсами - Гарріс

В офіційному повідомленні Білого дому, оприлюдненому за результатами розмови президентів США й України вказується, що ЗСУ мусили вийти з Авдіївки, в тому числі через брак боєприпасів. При цьому зазначається, що бездіяльність Конгресу призвела до «перших помітних успіхів Росії» на полі бою за кілька останніх місяців.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський і Байден провели телефонну розмову в суботу, зокрема, обговорили, зокрема ситуацію на полі бою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-