Зеленський обговорив із сенаторами США подальшу підтримку України

Зеленський обговорив із сенаторами США подальшу підтримку України

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з делегацією сенаторів США на чолі з керівниками Комітету з питань міжнародних відносин Сенату демократом Беном Кардіном й республіканцем Джеймсом Рішем.

Зустріч відбулася на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки, передає кореспондент Укрінформу.

Президент подякував американській стороні за підтримку, зокрема за зусилля Сенату, який ухвалив законопроєкт з додатковим фінансуванням зовнішньої допомоги США.

«Ми дуже вдячні за вашу підтримку, за двопартійну підтримку», - зауважив Зеленський.

Він також підкреслив, що Сенат і адміністрація США, які просувають подальшу допомогу Україні, на правильному боці історії.

Глава держави у Телеграмі поінформував, що під час зустрічі розповів сенаторам про першочергові оборонні потреби України, «зокрема в додаткових артилерійських системах і снарядах, далекобійній зброї, засобах радіоелектронної боротьби, посиленні протиповітряної оборони».

За його словами, Україна розраховує на подальше лідерство США в захисті свободи та підтримці демократії у Європі й у всьому світі.

Фото: ОП
Фото: ОП

Зі свого боку американські законодавці запевнили, що продовжать свої зусилля.

«Дозвольте підкреслили від імені всіх членів нашої делегації, що ми твердо виступаємо за це. Наша підтримка непохитна, ми з вами», - наголосив сенатор Кардін.

Фото: ОП
Фото: ОП
Читайте також: Гарріс переконана, що Конгрес США підтримає додатковий пакет допомоги Україні

Як повідомлялося, Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом.

Нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-