Гарріс переконана, що Конгрес США підтримає додатковий пакет допомоги Україні

Гарріс переконана, що Конгрес США підтримає додатковий пакет допомоги Україні

Укрінформ
Додатковий пакет допомоги Україні буде підтриманий американськими законодавцями, якщо він потрапить на голосування. У США є лише план "А", як допомогти Україні відбити російську агресію.

Про це під час спільної пресконференції з Президентом Володимиром Зеленським заявила віцепрезидентка США Камала Гарріс, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначила Гарріс, у США є лише один план "А", як допомогти Україні і забезпечити її усім необхідним. За її словами, у Конгресі США є двопартійна підтримка щодо надання подальшої допомоги Києву.

"Я переконана, що пакет додаткової допомоги, який зараз перебуває на розгляді у Палаті представників, якщо його поставити на голосування, то він буде прийнятий", – наголосила Гарріс.

За її словами, у США всі визнають, що має бути адекватна відповідь на російську агресію, що необхідно залишатися зі своїми друзями і продовжувати боротьбу. Вона додала, що консенсус бути в опозиції до російської агресії є в обох палатах Конгресу. Віцепрезидентка США підкреслила, що роль Америки у підтримці України є провідною, а відтак США мають бути непохитними і не можуть собі дозволити "грати у політиканство".

Гарріс запевнила, що вона разом з президентом Джо Байденом працюватиме над забезпеченням ресурсів, які потрібні України для досягнення успіху.

Читайте також: Європі доведеться подвоїти військову допомогу Україні, щоб повністю замінити США

Вона наголосила, що подальша підтримка України є у стратегічних інтересах США. За її словами, міжнародне право, принципи суверенітету і повага до територіальної цілісності залишаються ключовими аспектами.

"Ми маємо продемонструвати агресорам, таким як Путін, що не можна безкарно захоплювати чужу землю. Автократи не можуть отримати цей сигнал", – констатувала Гарріс.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський зауважив, що Україна розраховує на позитивне рішення Конгресу у питанні виділення допомоги і на те, що США залишаться нашим стратегічним партнером.

"Ми дуже розраховуємо на позитивне рішення Конгресу, для нас цей пакет життєво важливий. Ми не розглядаємо на сьогодні альтернативи. Тому що ми розраховуємо на Сполучені Штати як нашого партнера стратегічного, і що вони залишаться стратегічним партнером", - сказав Зеленський.

Як зазначив Президент України, підтримка партнерів має бути послідовною і системною, і це важливо, оскільки окремі пакети допомоги не вирішать кардинально ситуацію.

"Цей пакет, чи це шлях до перемоги? Ні, цього недостатньо, тому що шлях до перемоги - це люди, моральний дух українського воїна, людей, пакети підтримки, санкції партнерів - це велика союзницька робота, причому не раз на квартал, а робота щоденна. Це дуже важливо. Тому це точно шлях вперед, цей пакет точно шлях вперед і це факт, але це ще не перемога. І це, що набагато важливіше, рух вперед. Рух вперед набагато важливіше, ніж стагнація на полі бою", - сказав Зеленський.

Читайте також: Більшість у Палаті представників Конгресу США хоче підтримати Україну - Кірбі

Як додав глава держави, він не вважає позицію Сполучених Штатів у питанні ухвалення пакета допомоги для України зрадницькою, оскільки "наш стратегічний партнер не може дозволити собі не підтримати Україну".

"Я не бачу можливостей для стратегічного партнера зайняти таку позицію. Ми бачимо виклики - електоральні, внутрішні, політичні. Не хочу їх коментувати, це внутрішні процеси США і народу Америки. Але я розраховую, що все-таки союзницька позиція залишиться", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-