Зеленський: Не питайте Україну, коли закінчиться війна, питайте себе, чому Путін може її продовжувати

Зеленський: Не питайте Україну, коли закінчиться війна, питайте себе, чому Путін може її продовжувати

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявляє, що не треба питати Україну, коли закінчиться війна, світ має питати себе, чому Путін може її продовжувати.

Про це Глава Української держави сказав у своєму виступі на Мюнхенській безпековій конференції, передає Укрінформ.

«Будь ласка, не питайте Україну, коли закінчиться війна. Питайте у себе – чому Путін досі здатний її продовжувати», - зазначив Президент.

Він підкреслив, що зло ніколи не візьме гору, якщо сили добра обʼєднані та діють узгоджено.

«Історія не раз це доводила – коли імперії зла і тиранії, які здавалися вічними, розсипалися буквально на очах. І це збільшувало простір свободи у світі. І це було тим успішніше, чим сміливішою та активнішою була Америка разом з іншими на правильній стороні історії. Світ вже давно був би поділений між мріями кількох диктатур, якби не Американська мрія, яка завжди залишала достатній простір для людських мрій. Важливі рішення, які приймаються в єдності всього світу, включаючи США», - сказав Зеленський

Він також наголосив, що Путін має бути позбавлений будь-якої можливості маніпулювати будь-ким у світі, щоб сковувати активність інших.

Президент висловив сподівання, що саме на Глобальному саміті миру, який заплановано провести у Швейцарії, світ зможе визначитись, як відновити повну силу світового порядку, заснованого на правилах і майже зруйнованого Росією.

Читайте також: В Європі жодна країна не готова до війни з Росією - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 60-та ювілейна Мюнхенська безпекова конференція, яка є міжнародною платформою для обговорення політики міжнародної безпеки, розпочалася 16 лютого у готелі Bayerischer Hof і триватиме до 18 лютого.

Головними темами цьогорічної конференції є війни в Ізраїлі та Україні, світова безпекова криза, збройні конфлікти, проблеми міграції, клімат, розвиток новітніх технологій.

До Мюнхена приїхали лідери кількох десятків держав і урядів, парламентcькі делегації, міністри оборони та закордонних справ, очільники міжнародних організацій, науковці, експерти, представники громадянського суспільства та лідери бізнесу.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-