Уряд затвердив План дій на 2024 рік

Уряд затвердив План дій на 2024 рік

Укрінформ
Кабінет Міністрів на засіданні 16 лютого затвердив План дій уряду на 2024 рік.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Це один із ключових документів для роботи Кабінету Міністрів та центральних органів виконавчої влади. План дій Уряду — це про те, як зробити Україну сильнішою, як посилити нашу армію, забезпечити стійкість економіки, наблизити перемогу та продовжити відновлення», — підкреслив глава уряду.

За його словами, План дій містить майже 450 завдань. Це законопроєкти, програми, постанови.

«Це також наші євроінтеграційні плани, це доручення, які давав Президент України, це зобов’язання перед міжнародними партнерами. Це зміна політик та модернізація нашої країни», — підкреслив Шмигаль.

Він також назвав основні пріоритети документа. Це, зокрема, обороноздатність, а також безпека громадян (йдеться про програму “Український щит”); європейська інтеграція України; відбудова зруйнованого; стійка економіка; енергетична незалежність.

Пріоритетами також є нова ветеранська політика; розвиток освіти; реформа соціальної сфери, соціальний перехід; побудова ефективної цифрової держави; сучасна доступна медицина.

Серед інших пріоритетів - верховенство права та санкційна політика, регіональний розвиток та децентралізація, наука та інновації, консолідація українського суспільства, захист довкілля.

«За всіма пріоритетами ставимо амбітні цілі. Кожен міністр несе особисту відповідальність за їх виконання», — наголосив Прем’єр-міністр.

Як зазначив Шмигаль,  цьогоріч велика увага буде приділятися формуванню реєстрів

«Соціальний перехід. Ця назва відображає суть запланованих змін, адже ми переходимо від моделі залежності людини від держави до формування її спроможності. Велика увага буде приділятися формуванню реєстрів. Держава буде детально бачити, хто і скільки отримує, аби максимально справедливо розподілити наявні кошти», – сказав Шмигаль.

Він підкреслив, що уряд також буде стимулювати розвиток ринку соціальних послуг.

«Запроваджуємо принцип “гроші ходять за людиною” тепер і в соціальній сфері. Тобто фінансуємо послуги людям, а не просто заклади системи соцзахисту», – зазначив Шмигаль.

Прем‘єр-міністр зауважив, що у березні Кабінет Міністрів планує провести індексацію пенсій.

Він додав, що загалом соціальні видатки державного бюджету становитимуть 470 млрд грн, що на 25 млрд грн більше, ніж торік.

Читайте також: У першій половині року уряд сформує команду для перемовин про вступ до ЄС - Шмигаль

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів планує створення у 2024 році Єдиного державного реєстру ветеранів, аби кожен Герой міг скористатися пільгами та інструментами підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-