Зеленський - про рішення Сенату США: Україна дуже це цінує

Зеленський - про рішення Сенату США: Україна дуже це цінує

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявляє, що рішення Сенату США щодо продовження допомоги Україні додає впевненості, мотивації та віри, що Америка і надалі залишатиметься лідером.

Про це глава держави сказав у своєму відеозверненні, передає Укрінформ.

"Є позитив зі Сполучених Штатів: щойно Сенат проголосував за продовження підтримки нашої країни, наших воїнів. Рішення, заради якого ми дуже багато працювали. Рішення, якого очікували не лише ми, а й багато інших народів, зокрема, у Європі. Світ, який чекає, що американське лідерство й надалі буде твердим і допомагатиме захищати життя й берегти свободу. Це справді додає впевненості та мотивації", - зазначив Президент.

Джерело: ОП

Він висловив вдячність лідеру більшості в Сенаті Чаку Шумеру та лідеру республіканців Мітчу Макконнеллу за рішучість і морально сильний вибір, наголосивши, що демократія точно вистоїть.

Зеленський також подякував кожному із 70 сенаторів, які проголосували позитивно. "Україна дуже це цінує", - сказав він.

Читайте також: Лідер більшості в Сенаті назвав схвалення допомоги Україні одним з історичних рішень

Президент нагадав, що це був перший крок, далі – Палата представників і голосування конгресменів. "Очікуємо позитивного рішення. Сподіваємося на принципову підтримку. І віримо, що Америка й надалі залишатиметься лідером", - наголосив він.

Читайте також: Кулеба - про схвалення Сенатом США допомоги Україні: Очікуємо подальших кроків

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у 95 млрд дол., 60 млрд з яких - для Києва.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-