Інцидент із зерном на кордоні: Україна вимагає притягнути винних до відповідальності

Інцидент із зерном на кордоні: Україна вимагає притягнути винних до відповідальності

Укрінформ
Українська сторона вимагає знайти і притягнути до відповідальності осіб, причетних до розсипання зерна з опломбованих вантажівок, які рухалися транзитом через Польщу до Литви.

Про це у Фейсбуці написав посол України в Польщі Василь Зварич, передає Укрінформ.

Як зазначив український дипломат, після отримання інформації про розсипане польськими фермерами зерно з українських вантажівок, які були опломбовані після відповідних митних процедур і рухалися транзитом до Литви, посольство і генеральне консульство України в Любліні невідкладно звернулося до польської поліції з вимогою відкрити справу за фактом цього ганебного злочину.

Він звернув увагу, що польська поліція відкрила провадження і розпочала необхідні процедури. Українські дипломати перебувають на прямому звʼязку з водіями цих вантажівок.

“Такі методи протестувальників не повинні толеруватися в європейській цивілізованій країні, не кажучи вже про моральну сторону цієї провокації. Тому ми вимагаємо знайти і притягнути винних до відповідальності”, - зазначив Зварич.

За його словами, польські органи влади "мали б рішуче відреагувати в правовому полі на цей ганебний і образливий для українців і більшості поляків злочин і не дозволити подібних варварських дій в майбутньому”.

Читайте також: Туск у контексті аграрної кризи заявив, що можна «легко зламати ентузіазм підтримувати Україну»

Як повідомляв Укрінформ, поліція польського міста Холм з’ясовує деталі інциденту, який стався з фурами з українським зерном поблизу прикордонного пункту пропуску в Дорогуську. За даними поліції, фермери, які протестували неподалік, зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно на дорогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-