Канцлер Австрії запевнив у подальшій підтримці України

Канцлер Австрії запевнив у подальшій підтримці України

Укрінформ
Австрія продовжуватиме надавати Україні повну підтримку у рамках свого нейтралітету.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер під час спільної з прем'єр-міністром Естонії Каєю Каллас пресконференції у Відні у четвер.

"Темою нашої сьогоднішньої зустрічі були різні загрози, з якими ми стикаємося як ЄС, і що вони для нас означають. З австрійської точки зору, зрозуміло, що ми однозначно засуджуємо російську агресивну війну проти України, що ми повністю солідарні з Євросоюзом і що ми використовуємо наш нейтралітет конструктивно в прямому сенсі цього слова, щоб разом продемонструвати, що війна і захоплення землі арміями ніколи більше не повинні бути політичним інструментом. І саме тому ми надаємо Україні нашу повну підтримку", - підкреслив Негаммер.

Він вказав на те, що Австрія була "повністю солідарною в усіх наших зусиллях, коли йшлося про запровадження санкцій проти РФ та підтримку України".

За словами канцлера, на національному рівні Австрія зосереджуються на наданні Україні гуманітарної допомоги, а на рівні ЄС сприяє тому, що підтримка України, "в тому числі у сфері військового озброєння", залишалася можливою. Водночас він додав, що гроші, виділені Австрією, не йдуть на закупівлю Євросоюзом летальної зброї для України, а інвестуються у захисне обладнання.

Читайте також: Австрійський депутат закликав передати Україні відсотки від заморожених активів РФ

Як повідомляв Укрінформ, раніше правопопулістська та проросійська Австрійська партія свободи (FPÖ), яка на парламентських виборах восени може набрати найбільше голосів, виступила з різкою критикою виділення Євросоюзом €50-мільярдного пакета допомоги Україні, назвавши її при цьому "режимом Зеленського".

Фото: EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-