Україна почала переговори з Данією про безпекову угоду

Україна почала переговори з Данією про безпекову угоду

Укрінформ
Україна розпочала переговори з Данією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Офісу Президента.

“На виконання доручення Президента України та керівника Офісу глави держави українська сторона розпочала детальні переговори з Данією щодо укладення двосторонніх безпекових зобов'язань”, - ідеться у повідомленні.

Українську делегацію на перемовинах очолював заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква, данську – державний секретар Міністерства закордонних справ Лісбет Зільмер-Йонс.

Переговори розпочалися в межах реалізації Спільної декларації G7 про підтримку України, до якої Данія разом із країнами Північної Європи приєдналася однією з перших.

Читайте також: Україна і Німеччина провели черговий раунд переговорів щодо безпекової угоди

Зобов'язання Данії у сфері безпеки підтверджують непохитну й потужну підтримку, включно з військовою допомогою, яку вона надає Україні з початку російської агресії.

Сторони обговорили основні елементи майбутніх двосторонніх безпекових зобов'язань та узгодили графік подальших переговорів.

Читайте також: Безпекова угода Британії з Україною буде аргументом для США - Сунак

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого Жовква провів зустріч із заступницею міністра закордонних справ Естонської Республіки Кюлліке Сілласте-Еллінг під час якої співрозмовники обговорили безпекову угоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-