Безпекова угода Британії з Україною буде аргументом для США - Сунак

Безпекова угода Британії з Україною буде аргументом для США - Сунак

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак вважає, що безпекова угода, підписана з Україною, буде аргументом для Сполучених Штатів у питанні підтримки нашої країни.

Про це він заявив в інтерв’ю Пірсу Моргану на Talk TV, передає Укрінформ.

На запитання, чи зможе Британія захистити себе якщо Росія «розверне свої гармати» у її бік, Сунак відповів: «Так». Він додав, що його перше завдання – оберігати кожного громадянина своєї держави.

«На жаль, світ стає менш безпечним. Ми можемо бачити це в ситуації між Росією і Україною, або у подіях у Червоному морі», - сказав міністр, зазначивши, що саме тому Британія цього року збільшила видатки на оборону.

«Чи ми гарно захищені, чи ми гарно інвестували (в оборону – ред.)? Так. Ми є другими за видатками на оборону в НАТО. Як ви можете бачити з того, що ми зробили в Україні, ми будемо відстоювати те, в що ми віримо. Ми не дозволимо агресії бути безкарною і безконтрольною», - заявив Сунак.

Читайте також: Британія в ОБСЄ закликала подвоїти підтримку України

Стосовно британської підтримки України та критичної ситуації із допомогою з боку США він зазначив: «Мені було важливо показати лідерство Британії. Я був першим іноземним лідером цього року, який підписав значну угоду з Україною. Це буде аргументом для США, що вони можуть розраховувати на нас як на союзників, і не братимуть на себе весь тягар самостійно. Думаю, так буде легше виграти суперечку в США».

Глава британського уряду зауважив, що Путіну не вдалось роз’єднати союзників в НАТО, країни Альянсу стали виділяти більше коштів на оборону, крім того, до нього долучилися нові члени.

Читайте також: Байден і Сунак обговорили подальшу допомогу Україні

«Тож, насправді, стратегічно це вже невдача для нього (Путіна – ред.). Тому що він не досягнув жодної зі своїх цілей, і ми зараз у набагато сильнішій позиції, щоб протистояти подальшій агресії з його боку», - наголосив Сунак.

Як повідомляв Укрінформ, 12 січня Володимир Зеленський і Ріші Сунак підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки. Зокрема, Велика Британія надасть Україні пакет військової допомоги на 2,5 мільярда фунтів стерлінгів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-