Арахамія назвав пункти законопроєкту про мобілізацію, які переглянуть до другого читання

Арахамія назвав пункти законопроєкту про мобілізацію, які переглянуть до другого читання

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки внесе правки до деяких суперечливих норм, які є в законопроєкті про мобілізацію.

Про це народний депутат України, очільник парламенської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Вчора проголосували в першому читанні законопроєкт №10449 щодо військової служби, мобілізації та обліку», - нагадав він.

Політик підкреслив, що в усіх парламентаріїв є питання до документу, над вирішенням яких вони працюватимуть до другого читання.

Читайте також: Умєров прокоментував закон про мобілізацію: Ці зміни роблять державу стійкішою

За його словами, комітет ВР з питань нацбезпеки залишить в редакції чинного законодавства норму щодо людей з інвалідністю і тих, хто за ними доглядає.

«Переглянемо ще раз підхід до аспірантів. Фінального рішення ще немає, будемо шукати компроміс», - зауважив Арахамія.

Він наголосив, що неприйнятними є норми щодо блокування особистих рахунків громадян, і запевнив, що не бачить «в Раді тих, хто би таке підтримував».

Очільник парламентської фракції зазначив, що ці питання вже в роботі.

Читайте також: Закон про мобілізацію має стосуватися й ТЦК - військовий

Водночас триває робота в міжфракційній робочій групі над іншими пунктами законопроєкту.

«Маємо збалансувати інтереси військового командування, бізнесу і громадян. Завдання не з легких, роботи буде багато», - резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт"Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" (№10449).

Фото: sluga-narodu.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-