Сікорський: Без допомоги США для України Європа постане перед драматичним викликом

Сікорський: Без допомоги США для України Європа постане перед драматичним викликом

Укрінформ
У випадку неприйняття Конгресом США пакету допомоги для України Європа може опинитися перед драматичним викликом: подвоїти допомогу для Києва чи дозволити Путіну перемогти в Україні.

Про це в коментарі TVP Info зазначив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає Укрінформ.

“Тоді ми, як Польща та Європа, зіткнемося з драматичним викликом: подвоїти нашу допомогу Україні, замінивши таким чином американські кошти, чи дозволити Путіну завоювати Україну. Я знаю, що я би вибрав, але сподіваюся, що цього не станеться”, - заявив Сікорський.

Він підкреслив, що Україна не може програти цю війну, а Путін - перемогти, оскільки в такому разі “він використав би людський і промисловий потенціал України, аби піти далі”.

За його словами, президентський палац РП і польська опозиція, які мали хороші контакти з Дональдом Трампом, можуть відіграти дуже конструктивну роль, якщо переконуватимуть його, що “він діє проти України, і це викликає задоволення у Володимира Путіна”.

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників США не змогла ухвалити окремий пакет допомоги Ізраїлю без допомоги Україні на суму 17,6 мільярда доларів.

У жовтні минулого року президент США Джо Байден вніс до Конгресу запит щодо виділення допомоги на суму понад $105 млрд. Відтоді впродовж тривалого періоду відбувалися переговори в Сенаті, зокрема, щодо проведення міграційної реформи та посилення кордону США, що мало розблокувати пакет зовнішньої допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Нова угода приблизно відповідає пропорціям, визначеним у запиті президента США.

Читайте також: Сікорський закликав Конгрес США ухвалити пакет допомоги для України

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого лідери країн ЄС домовилися про створення у багаторічному бюджеті Євросоюзу на 2024-2027 роки фонду фінансової допомоги Україні в розмірі 50 млрд євро. Рішення було ухвалено попри неодноразові заяви Орбана про те, що Угорщина може його блокувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-