Сікорський закликав Конгрес США ухвалити пакет допомоги для України

Сікорський закликав Конгрес США ухвалити пакет допомоги для України

Укрінформ
Європейський Союз ухвалив рішення із довгострокової фінансової підтримки України у її боротьбі проти російської агресії та у подальшій відбудові, і у цьому контексті європейські союзники закликають Конгрес США ухвалити американський пакет допомоги для України.

Про це сьогодні у Варшаві, в ході спільної пресконференції з високим представником ЄС Жозепом Боррелем, заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ключовою темою сьогодні була російська агресія проти України та шляхи підтримки України у її героїчній боротьбі із захисту державності та народу. Європейська рада остаточно ухвалила рішення щодо плану відновлення України у 50 мільярдів. Я закликав, Конгрес Сполучених Штатів, прийняти також американський пакет допомоги і, впевнений, що ми у цьому єдині», - сказав польський урядовець.

Він нагадав, що, окрім підтримки України в багаторічному бюджеті ЄС, країни-члени обговорюють також збільшення Європейського фонду миру на 5 мільярдів євро вже цього року, для надання Україні більшої військової допомоги. Країни ЄС продовжують реалізовувати ініціативу із постачання в Україну боєприпасів, нарощують постачання зброї та військового обладнання на двосторонньому рівні.

Не менш важливим, за словами головного польського дипломат, було рішення країн ЄС визнати Україну як країну-кандидата, та розпочати з нею переговори про вступ до Євросоюзу.

Читайте також: Польща підтримує військову допомогу ЄС для України на 20 мільярдів євро - Сікорський

Він також нагадав про необхідність створити спеціальний рахунок для перерахування Україні надходжень від заморожених російських активів, оскільки ця пропозиція наразі проходить стадію опрацювання. Польський міністр висловив сподівання, що й російські фінансові активи з часом вдасться передати Україні як жертві російської агресії.

«Наближається друга річниця російської агресії. Тож дедалі більш важливим є надіслати Путіну послання, що ця кампанія програна, що Росія платитиме за це величезну ціну, і що міжнародне право та міжнародно визнані кордони мають бути поновлені», - додав Сікорський.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні високий представник ЄС ЖозепБоррель здійснює візит до Варшави, де проводить двосторонні зустрічі з главою МЗС Польщі й представниками Міноборони країни, щоб обговорити пріоритети зовнішньої та безпекової політики ЄС.

Фото: PAP 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-